giovedì 14 ottobre 2010

Cateva ganduri....


Zambind printre lacrimi am simtit ca durerea e mai mica. Daruind am simtit ca singuratatea e mai putin dureroasa. Iubind am simtit ca nefericirea nu tine pentru totdeauna. Iertand am simtit ca ranile inimii pot fi vindecate. Rabdand am simtit ca fiecare clipa e pretioasa. Ascultand am simtit ca orice faptura are in inima, uneori durere. Visand am simtit ca pot zbura.
Multumirea vine cand intelegem ca ceea ce ne da Dumnezeu e mai bun decat ceea ce ne dorim noi.
"Se spune ca timpul trece. Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp.
Ce suntem e darul lui Dumnezeu pentru noi, ce devenim, este darul nostru pentru Dumnezeu.
Natura ne-a format, pacatul ne-a deformat, scoala ne-a informat, societatea ne-a reformat, dar numai Christos ne-a trasformat.
S-ar putea sa-L cautam pe Dumnezeu cu mintea, dar de gasit, Il gasim doar cu inima.

Muzica e o lege morala, ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea este estenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce e mai bun, drept si frumos.
O viata fara religie e ca o viata fara nici un principiu, iar o viata fara nici un principiu e ca o corabie fara carma.

Daca stelele mai pot darui lumina, daca cerul mai are lacrimi, daca timpul mai ingaduie suflarea, este pentru ca Dumnezeu merge inaintea noastra.

Nu citi nimic din ceea ce nu doresti sa tii minte si nu tine minte nimic din ceea ce n-ai de gand sa aplici.
Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii. Inchide cartea ca sa gandesti tu insuti!"

lunedì 11 ottobre 2010

Viata e ca o cafea buna!


" Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis, masini si case, au facut o vizita unui fost profesor din facultate. Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata de zi cu zi. Profesorul i-a intrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a intors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratand normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita, si l-a rugat pe fiecare sa se serveasca. Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana profesorul le-a zis: daca ati observat, fiecare din voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina, lasand cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si stresului pe care-l aveti zi de zi. Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust. Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei. In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt inauntru. Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca si totusi inconstient ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra. Viata e ca o cafea buna: jobul, banii cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt viata. Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce inseamna viata. Din contra, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidiosi pe altii care au mai mult si nu reusesc sa se bucure e ceea ce au.....cateodata concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua. Savurati cafeaua, nu cestile! Cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiti oameni stiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa!"

Sa stii....

Exista oameni care nu te uita niciodata; mereu intalnesti un curcubeu dupa o furtuna; cand soseste dimineata, sa stii ca o poti lua din nou de la inceput; sa-ti amintesti cate zambete pot umple o zi; sa crezi ca ingerul tau pazitor este o realitate; sa-ti faci timp pentru a aprecia viata; sa vezi prezentul tau ca un dar, iarviitorul ca un dar si mai mare; sa continui sa semeni mereu semintele viselor tale, pentru ca , daca continui sa crezi in ele , visele tale nu vor intarzia sa infloreasca in tine!
Componentele fundamentale ale fericirii sunt: sa faci ceva; sa iubesti pe cineva; sa speri la ceva!
Dumnezeu ofera doar 3 raspunsuri la fiecare intrebare: da; nu inca; am ceva mai bun pentru tine.

martedì 5 ottobre 2010

il massaggio in gravidanza

Il suo scopo è quello di accrescere le funzioni dei muscoli e delle articolazioni, migliorare la circolazione, tonificare il corpo e rinvigorire la partoriente sia sul piano fisico che mentale. I benefici fisici comprendono la riduzione dello stres omonale e di quello fisico legato alla transformazione del corpo della donna durante la gravidanza.. Esso può prevenire le smagliature derivati dalla distensione della pelle, migliorando la sua elasticità attraverso una stimolazione della circolazione sanguina. Le zone che dovranno essere maggiormente stimolate nel massaggio prenatale sono: la regione pelvica, la spina dorsale, la muscolatura della schiena. La regione addominale, in particolare, dovrà essere solo minimamente sollecitata, senza esercitare pressioni. Tra i benefici che produce il massaggio prenatale ci sono: rilassamento e diminuzione dell'insonnia, sollievo alle articolazioni relativamente al peso che devono sopportare nel corso della gravidanza, preparare i muscoli ad essere usati durante il parto, ridurre il gonfiore delle mani e dei piedi, alleviare il dolore del nervo sciatico, alleviare il mal di testa e la congestione del seno. Alcuni medici sconsigliano la pratica del massaggio durante il primo trimestre di gravidanza a causa dei forti cambiamenti fisici ed ormonali cui è soggetta la donna. Nel secondo trimestre il massaggio potrà essere effettuato una volta alla settimana per una durata variabile tra i 10 minuti e un'ora, nel terzo trimestre la frequenza dei trattamenti potrà anche raddoppiare.

La felicità

La felicità è la somma di tutti gli attimi della nostra vita valutati rispetto alle emozioni che noi proviamo; quanto più tale somma e positiva quanto più la nostra vita è felice.
L'amore è dunque la causa della felicità. Per vivere una vita felice è necessario essere capaci di godere di ciò che già si ha. La felicità non va ricercata nel futuro, ma nel presente, perchè non dobbiamo dimenticare che il nostro attuale presente è il futuro che immaginavamo per non qualche tempo fa. Per essere felice : libera il tuo cuore dall'odio, libera la tua mente dalle preoccupazioni, semplifica la tua vita, da di più e aspettati meno, ama di più. La felicità non e constante è soggetta a variare nel tempo, ci sono momenti in cui ci sentiamo felici, altri in cui siamo tristi e molti in cui ci sentiamo a metà strada fra felicità e tristezza.
Amare è mettere la nostra felicità nella felicità di un altro.
La felicità e un fiore da cogliere ogni giorno.